Outfit för en gravt överviktig

`God morgon, själv har jag vart uppe sen halv sex imorse och tvättat, fixat frukost mm..
Nu ska jag fixa mig inför ikväll, det blir nog något somrigt om jag hittar nåt, hehe har ju tvättat två dagar i rad, så det borde ju inte vara helt omöjligt, är dock gravt överviktig(i mitt huvud) idag så det blir nog något som döljer allt fläsk.
Snyggt va? haha
haha

Förklaring

Tänkte bara förklara en sak som jag skrev i mitt förra inlägg.
Min ämnesomsättning ligger inte på noll och det var inte det jag menade, men det tror jag att nästan alla förstod. Jag menade att den är lägre än den brukar vara eftersom jag precis har slutat röka och dricka kaffe. Det betyder att jag måste äta 300-400 kcal mindre än jag brukar eller göra av med lika mycket extra varje dag för att behålla min vikt.
grrcigg

Idag var Bästisen och hennes son hos mig och det va mysigt :)
Hon åt en massa sushi och berättade om alla bakelser hon ätit igår, så jag behöver nog inte vara orolig för hennes ev. ätstörning mer..

Nu ska jag gå till tvättstugan!

FAN VAD JAG HATAR ATT TVÄTTA KLÄDER!

Hur är det möjligt?!

Okej att jag åt en STOR middag igår, men jag borde inte ha gått upp ett halvt kilo, men det har jag, ALLT JAG ÄTER SÄTTER SIG JUST NU!
Då tänker ni, det är vatten, eller maten som ligger kvar i tarmen eller nåt, men NEJ DET ÄR ETT HALVT KILO FETT, hur det nu kan ha gått till, jag har en våg som mäter fettprocent så jag VET!

Okej, min ämnesomsättning är väll noll nu när jag precis SLUTAT RÖKA OCH SLUTAT DRICKA KAFFE, men ändå.. Jag blir så förtvivlad..

Frukosten blev 1,5 dl lättfil och 5 jordgubbar, jag vet att jag är feg som inte åt mer, men jag orkar verkligen inte med mer ångest idag.

Nu till nåt roligare, på torsdag ska jag fika med Jenny, vi har aldrig träffats förut så det blir kul :D

Hon kommer dock tycka att jag är fet, men det får jag väll stå ut med, jag är ju det. Okej, inte SÅ fet:herre gud
Men inte så heller tror jag:
nicole eating


Det löste sig, men gud så mätt jag är fortfarande :/

Ush, jag slutade äta för nästan 5 timmar sen och jag blir fortfarande illamående när jag tänker på mat.. Jag tror inte att jag mår bra av att överäta, då bara MÅSTE jag straffa mig själv och det FÅR JAG INTE, imorn bitti ska jag äta yoghurt och jordgubbar vare sig jag vill eller inte, dock ev. lite mindre än jag hade ätit om jag inte hade tryckt i mig 10 kg mat till middag, jag kan verkligen inte släppa kontrollen, men det ska jag ju inte för jag är ett äckligt fläskberg!

Ush, fettet har redan satt sig, på magen, jag HATAR när det sätter sig på magen, om man klämmer på valkarna så känner man att dom är tjockare, JAG HATAR MITT ÄCKLIGA FETT! FANFANFAN! När ska jag få min äckliga mens tillbaka så jag inte behöver oroa mig för min hälsa mer? Jag tycker att jag ÄR tjock nog för att ha mens!

Nu ska jag rulla till sängen och kura ihop mig så att jag kanske känner mig lite mindre..



Så här känner jag mig just nu:
fet ångest
God natt!

gröna/röda linser vegan/vegetarian mm

Jag tror att jag har missat att berätta i bloggen att jag är vegetarian, har inte ätit kött, fisk, fågel eller skaldjur sen jag va 12 år och det har inget med min ätstörning att göra, den började när jag va 14(är 20 nu).
I perioder har jag varit vegan, men det inser jag själv att det är dumt(eller väldigt smart, det beror på hur man ser det) när man är anorektiker, så det har jag lagt på hyllan ett tag. Här kan ni läsa lite om veganism mm

Men nu ska jag komma till sak.
Jag har använt mig av röda linser istället för gröna i min matlagning i några år,  jag har fått för mig att gröna linser smakar likadant som röda men tar längre tid att koka och ger maten en ful grågrön färg..
Igår när vi var och handlade så fanns det bara röda "red split lentils" och dom kokar jämt sönder så då köpte jag gröna istället. Det är ju typ samma skit, tänkte jag!

Nu sitter jag här med min lunch och njuter av en underbar smakupplevelse, gröna linser kokade i en massa underbara kryddor och örtsalt, hemgjord yoghurtdressing och färska champinjoner.. Shit vad jag hade saknat gröna linser, dom är inte alls lika mjöliga som röda!

Jag tycker att det är så tråkigt att dom flesta tror att dom inte gillar linser och andra baljväxter, det blir ju vad man gör det till!

Det är kryddningen som gör maten, vem gillar t ex köttfärssås utan kryddor? ne juste ;)

Vet ni dessutom hur nyttigt det är med linser?

Det blir middag med min man idag, på vår favoritrestaurang, min mamma ska ha lillknodden i några timmar, så det känns bra, vi löser det här!

romantisk middag


Bråk..

Igår bråkade min man och jag.. Vi ska försöka få barnvakt ikväll så vi kan gå ut och äta och bara prata med varandra..

Det är svårt att vara sig själv när man har barn, man är alltid först och främst mamma och pappa och det tär på förhållandet, jag hoppas att det här löser sig, vi klarar oss ju inte utan varandra..

Önska oss lycka till!

Aromer och boktips

Min skrutt är på dagis och jag låg precis ute i gräset på en filt och läste min favoritbok; Mats-Erik Nilssons "Den hämlige kocken".
 Jag hade precis läst klart första kapitlet(har redan läst den flera gånger), om bla. rökaromer, när jag tyckte att det va på tok för dragigt och dessutom lunchdax. Jag gick in, gjorde en sallad, satte in rästerna från igårkväll i micron och satte mig ner framför datorn och möts av detta i min inkorg:


Röksmak i mat kan vara farligt för hälsan

Röksmak i diverse produkter är populärt och tillsätts i allt fler matvaror. Rökaromer dyker upp i allt från korv, feta fiskar till sås, soppor, frukostflingor och snacks. Och nu kräver EU:s livsmedelsmyndighet, EFSA, en större säkerhetsmarginal för tre vanliga rökaromer som används till olika produkter, då det är väldigt osäkert kring hur tillsatta rökaromer påverkar hälsan. Hittills har fyra produkter granskats och av dessa har tre fått underkänt, dock har risken för genskador kunnat avskrivas i samtliga fall. Men EFSA:s experter har upptäckt att det helt saknas studier som visar på vilka långsiktiga hälsoeffekter de tillsatta rökaromerna har, och de har heller inte tagit reda på vilka effekter det har på reproduktionen och utveckling.

Däremot kom forskarna fram till att råttor som fått i sig för höga doser blivit sjuka. Klaus-Dieter Jany, expertpanelens ordförande, anser att det är en otillräcklig säkerhetsmarginal mellan den uppskattade exponeringen och den nivå där hälsan kan skadas. Men Ulla Beckman-Sundh, toxikolog på Livsmedelsverket, anser att det inte finns någon större anledning till oro.
- För de allra flesta konsumenter ligger konsumtionen inom en acceptabel nivå, men säkerhetsmarginalen har krympt. Det som hänt är inte att man upptäckt en fara utan att man konstaterat att det saknas kunskap. Därför har osäkerheten ökat, säger Ulla Beckman Sundh.

Det var en av artiklarna i NetDoktors nyhetsbrev.

Boken jag läser kom ut 2007 och sen dess har det inte hänt mycket med halvfabrikaten,
iaf långt ifrån tillräckligt, och de flestas brist på kunskap om vad de sätter i sig är fortfarande upprörande. Jag skrev i ett tidigare inlägg om godis till barn mm och där tror jag att jag nämner aromer nånstans. Aromer är, oftast konstgjorda, kemikalier som härmar smaken hos riktig mat. De finns i nästan all färdigmat, ja faktiskt i det mesta en normal svensson äter och man har ingen aning om vad dessa gör mot vår kropp, om det är
cancerframkallande etc.
Titta t ex på ditt älskade fruktte så ser du antagligen arom/aromer i innehållsförtäckningen, dett pga att de kostar mer pengar för t ex lipton att tillsätta riktiga frukter i te't! 

Skriver mer om det här senare, ska hämta knodden på dagis nu! Kram på er och läs innehållsförtäckningarna på era "matvaror" under tiden som jag är borta ;)




Ångest av pasta, kanske lite friskare?

Fan, det är nåt med pasta som ger mig grov ångest..
Jag har ätit för lite idag och det ger mig lite ångest, men ångesten för att jag precis ätit pasta(spagetti med sojafärssås) håller på att äta upp mig innifrån! Jag får till och med svårt att andas och ökade hjärtslag när jag ser på den här bilden! Men är inte den  VÄLDIGT  ångestframkallande?
pastahelvete

Vad får ni värst ångest av?

Idag har jag, min lille skrutt och min mamma gått på stan från kl 9(haha!) till 14. Dom flesta affärerna öppnade först vid 12, så vi kunde njuta av att promenera runt i lugn och ro i solskenet i några timmar.

Ibland när jag passerade ett skyltfönster så tror jag att jag såg verkligheten(en väldigt smal tjej med en sjukt snygg, lite för stor, klänning), och det gjorde mig lättad, kanske håller jag på att bli frisk?

Jag äter ganska bra just nu och tillåter inte mig själv att gå hungrig för länge, även om jag njuter av hungerkänslan. Min ämnesomsättning verkar ha kommit igång och jag har gått ner lite till i vikt, men det är tydligen ganska vanligt att det blir så(för anorektiker) när man börjar äta bättre och mer regelbundet.

Jag hoppas att det inte bara är min anorexi som lurar mig att jag mår bättre bara för att jag gått ner lite..

Ska nog ta en bit choklad snart, för annars går jag ner idag också!

haha

Bra grej tycker jag!

 Vi tjänar pengar via free-food.se och tycker att Du också ska ha samma möjlighet!
Klicka på nedanstående länk NU:
 

http://www.free-food.se/default.asp?Action=members_signup&memberIDX=65885


  PS: Jag tjänar 10 kr om Du registrerar Dig som medlem. När Du har registrerat Dig(tar högst 1 min) kan Du också tjäna 10 kr per medlem som Du värvar! 

Kram på er, tänk vad mycket te och underbar frukt mm man kan få för 10kr gånger alla man känner ;)


Svar på Fredrikas lite blåsta komentar.

Vem fan vill ha ett benrangel som kallar sig tjock?

Hade hon läst min blogg så hade hon vetat att jag redan HAR allt jag vill HA, jag har en underbar man och en underbar son.
VEM VILL HA? SEN NÄR SKA MAN ANPASSA SIN EGEN KROPP EFTER VAD ALLA ANDRA TYCKER?

Hade hon skrivit så om jag skrivit att jag hade STORLEK 48 och såg fram emot att visa upp mig på stranden i sommar? Nej antagligen inte, då hade hon väll sagt att "det är så bra med starka stora kvinnor yadiyadiya"

Kallar mig tjock? Jag har aldrig skrivit att jag är tjock, däremot att jag KÄNNER MIG TJOCK ibland och det är verkligen inte samma sak. Jag vet att jag inte ÄR tjock, men när man har anorexi så är det väldigt vanligt att man känner sig STOR eller FÖR MYCKET. Jag är ofta rädd för att vara I VÄGEN, vill alltid vara PERFEKT, se PERFEKT ut mm

Dessutom är jag inte ett benrangel, jag är, som en kompis (påSCÄ) till mig uttryckte det, klädsamt anorektisk!

Apropå ingenting, min son smakade precis på mitt gröna jasminte och han älskade det! :)
Grönt te är antioxidantrikt och kan förebygga cancer, det ni! :D
mmm Gott

British size 2, Sub zero, size 00?

Skrev i det förra inlägget att jag har size zero, men sen läste jag nånstans och såg att det är storlek 34, men jag har oftast storlek 32.. Provade ett par snygga korta blåvit-randiga shorts i storlek 32 på Gina tricot när jag va på stan här om dagen, men dom va för stora. Detta betyder alltså att jag har storlek: British size 2, Sub zero, size 00, men om jag inte kan ha 32, ska jag ha 30 då? Finns det äns?
Det måste ju vara en british size zero, eller?

Och här går jag omkring och känner mig fet pga mitt intag på 1200 kcal idag, fast jag inte kan ha några kläder för att min storlek bara existerar på barnavdelningen, jag borde skämmas!

Och det gör jag, men fan va snygg jag kommer vara på stranden i sommar ;)

Så kommer jag gå runt och glassa this summer!


K-FED = FET NOLLA!

Här är lenken från förra inlägget igen
http://www.youtube.com/watch?v=SLXhJZwihA4

Här har ni hennes äckliga exman:
http://starlounge.msn.se/index.cfm?objectid=51478

FET NOLLA, haha, jag är också en NOLLA, en SIZE ZERO!

Jag har gått runt och trott att jag tycker att äpplen(speciellt Granny Smith) är jättgott!
Pratar med min bästis just nu på msn och fick en liten tankeställare (mamman är jag):

Bästisen:
Jag hatar vatten

Mamman säger:

jag hatar också vatten hehe

Mamman säger:

men det är bra

Bästisen, säger:

gör du?

Mamman säger:

javisst, men det som inte dödar en stärker en haha

Bästisen säger:

yep

Bästisen, säger:

jag försöker trycka i mig vatten

Bästisen, säger:

vad ska du äta till lunch?

Mamman säger:

Vet inte, ush vill inte tänka på lunch, fick sån ångest efter lunchen igår, helst vill jag bara äta äpplen, men det funkar ju inte så riktigt

Bästisen, säger:

gumman!

Bästisen, säger:

jag blir hungrig av äpplen

Mamman säger:

hmm.. ja det kanske jag också blir.. men jag gillar att vara hungrig

Mamman säger:

kanske därför jag gillar äpplen..

Bästisen, säger:

kanske..

jag får bara ångest när jag äter typ godis, bakelser, chips eller sånt

eller onyttig mat

typ vitt bröd eller röd cola eller feta såser


Underbar låt Brittan!

http://www.youtube.com/watch?v=SLXhJZwihA4

Jag har nästan lyssnat sönder den redan, men den är ju så fin! Lyssna på texten <3

Så(som hon sjunger i texten, att hon bara väntar på att han ska krossa hennes hjärta) kände jag faktiskt för min man i början, när jag va gravid, grinig och tjock! Men han gjorde inte det, han talade om för mig varje dag hur vacker och underbar jag va!
Och det gör han fortfarande, senast igår sa han att han inte skulle kunna leva utan mig, då sa jag att det va han ju tvungen att göra för vår sons skull, och då sa han att han skulle leva, men inte LEVA! Han är verkligen underbar ibland!
Nu bär det av till dagis igen!

Rättelse och bra film

Jag menar förstås att det är ovärt och äckligt att spy!
Nu mår jag lite bättre, vi gick en promenad och skruttisen sover middag i vagnen, så nu ska jag och min man krypa ner i sängen och titta på moulin rouge <3
moulin rouge

VÄRDELÖS

JAG ÄR SÅ VÄRDELÖS! Fick för mig att det var onsdag idag, en jävla idiot är vad jag är, precis när vi ätit lunch så kom min man på att jag hade lunchgrupp på scä idag! Så, nu måste jag betala 115kr för att jag inte anmälde att jag inte skulle komma. Här gick jag runt och trodde att det va onsdag som en VÄRDELÖS JÄVLA IDIOT!
Jag önskar att jag kunde spy upp(jag spyr aldrig, det är inte ovärt och äckligt) min lunch(en brödbit med brieost och spenat och två morötter, ca 300 kcal) inte för att det va för mycket men för att jag har sån ångest nu, jag är röksugen också fanfanfan Jag hatar att slösa bort pengar!

Räddade precis livet på min son!

Shit, jag gjorde precis "heinrich manövern" på min son, han satte en bit morot i halsen och hostade inte äns! Hans luftvägar va helt igentäppta, jag la honom över min arm och dunkade mellan hans skulderblad och han fick upp morrotsbiten! Herre gud vad rädd jag va, vilken adrenalinkick jag fick, jag tvekade inte äns! VILKEN SUPERMAMMA JAG ÄR IDAG! Heinrich manövern


Anorektiker kan faktiskt vara lyckliga!

Min skrutt är själv på dagis just nu!
JAG VET INTE VAR JAG SKA TA VÄGEN, det tar nog 2 min för mig dit om jag springer, jag har skorna på mig och jag har sagt till fröknarna att ringa så fort han blir minsta lilla ledsen!!

Haha men blir lite störd av att vara mamma ska ni veta, nej inte bara ätstörd!
Orolig och fånig, men det visar jag inte för lillen förstås! När jag gick från dagis så log jag jättestort åt honom och vinkade och han log och vinkade tillbaka! Underbara barn!

Det är så roligt, jag har inga syskon och när jag va yngre så sa jag alltid att jag HATADE barn och att jag ALDRIG skulle ha några!
Det kan man inte tro, om en ätstörd tjej, som blev gravid när hon va precis fyllda 18, med en kille hon varit ihop med i några månader, men ändå väljer att behålla barnet och bli en perfekt mamma till barnet och förlovad och sambo med killen! ibland känner jag mig så stolt över mig själv!
 
Å VAD JAG ÄLSKAR MIN FAMILJ! <3Fast min man är mycket snyggare!
 

En anorektiker på dagis!

Vi har inskolning på dagis just nu så jag är där med min älsklingspojke på dagarna. Barnen är så söta och goa!

Fast det är lite jobbigt, för jag blir lite sugen ett till barn, jag skulle vilja ha en flicka också.. Det är två flickor i min sons grupp som alltid vill leka med mig när jag är där och vill att jag ska trösta dom när dom är ledsna, så gulliga!

För oss är det ju inte bara att ha sex utan att skydda oss för att jag ska bli gravid, jag måste ju gå upp i vikt först, eftersom jag inte har ägglossning och mens nu, så det skulle krävas ganska mycket jobb från min sida för att vi skulle kunna få en till knodd.. Dessutom är det ju meningen att jag ska gå mitt sista år på gymnasiet i höst(jag vet jag är lite sen med det), men åååå jag vill ju att min son ska ha ett syskon!

Fast det blir nog bra att göra som vi planerat; skaffa ett till barn ungefär när vår son börjar skolan och min man pluggat klart på högskolan.. Fan jag VILL VARA GRAVID igen, det är så mysigt!

På SCÄ, i min lunchgrupp, är det två andra ätstörda tjejer som precis fått sina första barn och båda har fått flickor, det gör det ju inte lättare för mig att sluta längta tills det är min tur igen..

Fast GUD vad jobbigt att inte få sova på nätterna, byta bajsblöja 20 gånger om dagen, amma mm Nej nu blev jag avskräckt, PERFEKT!
Hehe
NAW!En flickbebis!

Svar, på mitt eget inlägg!

Nej, nu får jag fan ta och ge mig, hon kanske VILL gå ner, VILL bli som jag, men det kommer hon aldrig bli, för hon har ingen karaktär!
När vi va 14 åriga skitungar, första gången jag blev sjuk, peppade vi varandra att inte äta, men hon blev aldrig anorektisk, så fort jag inte va med henne så tryckte hon i sig fett och socker, men det gjorde inte jag, jag såg fet ut i spegeln, fast jag inte var det, det gjorde nog inte hon, eller så hade hon för dålig självdisciplin för att göra nåt åt det.

Jag hoppas och tror att jag har rätt för jag önskar ingen annan detta öde! Speciellt inte min underbara bästa vän! Jag hatar (och älskar) att jag har en sån självdisciplin!


HJÄLP! Har jag smittat min bästa vän med anorexi?

Min bästa kompis och hennes son va hos oss några timmar på eftermiddagen idag.
Vi pratade lite om bantning och jag frågade(kanske lite anklagande) om hon hade tänkt att gå ner ännu mer(hon vägde 80 kg när hon va gravid och nu väger hon 59kg) och hon sa att hon LÄNGTAR till hon slutat amma så hon kan börja med nutrilett.

Jag såg samma min i hennes ansikte, samma lite pillimariska flin som jag själv försöker dölja när jag pratar med någon om att banta, hon sa också att en gemensam kompis till oss och hennes mamma tycker att hon börjar bli för smal, och att hon ville börja träna, inte för att gå ned i vikt, utan för att bli mer fast.

Jag sa bland annat till henne att hon inte borde banta och att hon inte kan träna om hon bara tänker äta nutrilett.. Hon sa att hon bara ville gå ned till 55, men hon har aldrig vägt så lite, som minst har hon vägt 57 och då reagerade alla på att hon va så smal. Hon har en bred kroppsbyggnad och man ser på henne att hon inte är skapt för att vara mager.

Tror ni att hon kommer att kunna stanna när hon kommer ned till 55kg? Tror ni att det är det hon vill eller är hon på väg att bli som jag?
Om det nu är så att hon är på väg att få anorexi, kan jag göra något för att stoppa det?
Är det jag som är fånig och oroar mig i onödan pga min egen anorexi? Och om det är så, är det inte väldigt oansvarit av henne att börja prata om bantning när hon vet hur sjuk jag är? Hur dåligt jag mår, hur mycket ångest jag har, fast jag är ett benrangel jämfört med henne :(

Hoppas att nån snäll person kan hjälpa mig att reda ut tankarna! med vätten

Svar på Elins lite blåsta komentar; Godis kan ge cancer!

Hej Elin! Hade du läst hela inlägget du komenterade så hade du nog inte ställt den frågan, men jag förtydligar lite iaf.
Små barn ska inte äta godis(enligt mig) för att det innehåller en massa färgämnen som ev. kan ge cancer!
Det är också bevisat att färgämnen ökar risken för hyperaktiva barn. Du låter väll inte ditt barn äta vad som helst bara för att det är lördag? Knaprar dina barn receptfria mediciner i onödan bara för att dom är receptfria kanske? Hoppas du förstår jämförelsen.

Nu ska jag och min hälsosamma skrutt gå till dagis :)feta barn

NUTRILETT OCH VÄLLING ÄR SAMMA SAK!


Artikeln är från netdoktor idag:
"Var tionde barn lider av övervikt
Två procent av de svenska barnen är feta. Det framgår av en ny undersökning som forskare vid Sahlgrenska Akademin i Göteborg gjort, som handlar livsstilsrelaterade ohälsa bland barn i Europa. Undersökningen omfattar 1 800 barn mellan två och nio år i kommunerna Alingsås, Partille och Mölndal, och resultat visar att omkring elva procent av de svenska barnen är överviktiga men endast två procent är direkt feta. Totalt omfattar studien 15 000 barn i europeiska länder och enligt Gabriele Eiban, forskare i epidemiologi vid Sahlgrenska Akademin är barnfetma relativt ovanligt i Sverige jämfört med andra europeiska länder. Men en del av fynden kring de svenska barnen oroar forskarna. Till exempel äter bara omkring hälften av barnen färska grönsaker varje dag, mindre än var fjärde barn äter kokta grönsaker varje dag. Och barn mellan två till fyra år äter i snitt lika mycket godis och kakor som fem år äldre barn. Tanken med projektet är att ge en vetenskaplig grund för europeiska riktlinjer och rekommendationer när det gäller kost och fysisk aktivitet, men även i etiska frågor och beteendefrågor. "

Är inte det här hemskt? Stackars stackars barn!

Hur tänker man som förälder när man låter sin 2åring äta godis? Inte ger sitt barn grönsaker?
Okej, deras barn lever ofta på välling(som innehåller en massa vitaminer och mineraler mm och då tror dom att dom inte behöver tänka på barnets näringsintag, men det är HELT FEL! Dom flästa vuxna tror nog inte att det är bra för kroppen att leva på endast t ex nutrilett i flera år, men det är samma sak som välling!

Det är konstgjorda näringsämnen som kan vara utvunna ur en massa konstiga saker(t ex djurben eller inälvor)!

Min son äter inte välling och inte heller burkmat, och det är det många som tycker är jättekonstigt, men när jag förklarar att min son äter HEMLAGAD, NÄRINGSRIK MAT(inga halvfabrikat) så slutar dom flesta skaka på huvudet. Jag är självklart jättenoga med att han får i sig c-vitamin i form av frukt efter varje måltid (det är viktigt för att kunna ta upp järnet i maten) och dessutom innehåller frukt och grönsaker viktiga ANTIOXIDANTER (motverkar Cancer) som välling saknar.

Och nu kanske en del av er tänker; hon ger inte sitt barn välling?! Han måste vara underviktig! :O
Nej, han är snarare mullig och det tycker jag att man ska vara när man är 1,5år :)

Ang. godis; DET ÄR LIVSFARLIGT FÖR BARN! Det innehåller en massa läskiga färgämnen(som ger labbråttor cancer, är förbjudna i många länder och kan ge allergiska reaktioner som tex utslag astmaanfall mm)

Om man nu känner att man vill ge sitt barn godis på helgerna, vad ska man göra då? 
Man kan baka en fruktsmulpaj(nyttigt och gott), ge sitt barn mörk choklad(antioxidantrikt) eller göra en fräsch fruktsallad.
En del tänker nog: Mörk choklad? barn gillar inte det!
Min son älskar mörk choklad, för hans smaklökar är inte förstörda av färgämnen, aromämnen och för mycket socker!

Hoppas jag har fått nån att tänka till! Det är aldrig för sent att ändra vanor, men för era barns skull gör det så fort som möjligt!
färgämnen, gelatin(svin, konstgjorda aromämnen mmgott och nyttigt!
Vad väljer du?

frisk sida och sjuk sida,

Ang. att jag är ångestfri om jag äter under 1000 kcal om dagen, jag äter faktiskt mer en det ibland, iaf de dagar när min friska sida är stark och idag är en sån dag, jag har lyckats äta 1200 kcal hittills, utspritt på frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag. Här är det jag ätit idag och lite mer ska det bli, idag ska jag iaf inte gå ner i vikt!
Yoghurt naturell fett 3 %        1 dl
  Kiwi     3 st  
  Äpple m skal    2 st  
  Rågbröd fibrer ca 10 % typ pumpernickel     70 g  
  Brieost fett 34 %     15 g  
  Avokado     1st  
  Pasta makaroner spaghetti     20g  
  Ananas     0.4 st  
  Champinjoner    5 st  
  Purjolök     1 dl 
  Sojasås    1 tsk 
  Gräddersättning m havre fett 13% Oatly iMat     25 g

 Nu kom min lilla skatt och kröp upp i mitt knä så nu ska vi kramas :)

Svar; anorexi och graviditet

Nicole med sin fina nya bulle i ugnen!
Det kom en komentar till mitt förra inlägg som jag tänkte svara på här.

Frågan var;
"Hur kunde du blir gravid när du är anorektiker? Har du mens?"

Jag hade en friskare period, där jag stod ut med att vara tjock(hade ett bmi på 19) och då hade jag mens och kunde därmed bli gravid. Nu har jag inte mens och har inte haft det sen jag blev gravid i mars för 2 år sedan.

Hoppas ni blev lite mindre förvirrade av svaret, ställ gärna fler frågor om det är nåt mer ni undrar! :)

Jag hade tur som blev gravid under en friskare period av mitt liv, min son är ju det bästa som hänt mig!


recpet på underbar veg-gryta!

Den här goda grytan ska jag laga till min familj nu, och jag ska äta, iaf lite :)
Slämmigt men mättande!

Istället för quornbitar tar jag en massa färska champinjoner!

1 pkt quornbitar
en liten skivad purjolök
1 pressad vitlök
1-2 msk tomatpuré
2 dl havregrädde
1 msk dragon
1 msk soja
1/2 buljongtärning
svartpeppar
vatten

Tillagning
Fräs löken i lite olja. Lägg i quornbitarna. Bryn lite.

Ta i tomatpuré, soja, dragon, lite vatten och buljongtärningen. Låt småkoka i 5 minuter. Slå i grädden och låt puttra ytterligare några minuter.
Smaka av med svartpeppar.

Servera med fullkornsris och en sallad.

Hon som fött mig, vet inte vem jag är!

Mina pojkar är ute på var sitt håll och här sitter jag och fryser, det är nog inte kallt, men ibland fryser jag ändå, så mycket att det gör ont i skelettet.. 

Min mobil är borta och det är väldigt störande för min mor kommer hem från en resa idag och hon vill ju kunna ringa mig,  hon ringer mig jämt..
När jag var som smalast, innan jag började på scä så ringde hon mig 30 gånger per dag och om jag inte svarade på en gång blev hon jätteorolig och ringde min man och sa att jag nog hade svimmat.

Ändå vet hon inte att jag är sjuk, är inte det sjukt? Att jag är så sjukt bra på att dölja min anorexi och komma med undanflykter att min egen mamma som jag träffar flera gånger i veckan inte vet var jag är varje torsdag mellan 11-14, inte vet hur dåligt jag har mått fram och tillbaka sedan jag var 14,

ATT HON, SOM FÖTT MIG, INTE VET VEM JAG ÄR!

Psykiatrikern jag går hos på Scä tycker att jag ska bjuda in min mor dit och berätta allting, men hur ska jag kunna göra det? Jag har ju ljugit henne rakt i ansiktet så många gånger..

Jag har aldrig kunnat berätta för henne om jag mått dåligt, aldrig så långt tillbaka jag kan minnas har hon tröstat mig, jag har alltid varit den starka, problemfria, den som hon kunnat avreagera sig på, som alltid "glömmer" hur hon behandlat mig, "glömmer" hennes onda sidor.. Jag har helt enkelt inte ork att klara av allt utan henne, även fast hon nästan aldrig varit en bra mamma, jag är rädd att förlora henne, fast hon är som hon är mot mig..

God morgon frukost utan ångest!

Nu har min fina lilla familj precis ätit frukost, pojkarna åt sina egna varianter av havregrynsgröt och jag åt 2 dl fil med jordgubbar och äpple, himla gott och skönt att slippa ångest, jag vet nämligen att det kickstartar min ämnesomsättning och att jag inte går upp i vikt om jag äter under 1000 kcal per dag, jag har kontroll helt enkelt! :)

Det är mer än jag kan säga om denna heting:
Stackars människa!

Bra låt - Fet bild!

fet bild!http://www.youtube.com/watch?v=51V1VMkuyx0

ARG

Som jag skrev i mitt förra inlägg så föreslog jag att vi skulle gå en promenad i solnedgången, mysigt tänkte jag, men min man tyckte att jag hade ätit för lite idag för att få gå en promenad! :O ÅHHH! JAG BLIR SÅ IRRITERAD! Har jag nämnt att jag precis slutat röka?
Man blir fet OCH irriterad av att sluta röka, kanske är det inte den bästa tidpunkten att tjaffsa med mig?
Tjaffsa inte med en anorektiker!


Ja, (vissa) anorektiker äter faktiskt.

Nu har vi precis ätit middag, det blev lantchips, sojatacofärs(hemlagad) och majs, jag brukar nästan alltid laga avancerad mat, men det orkade jag inte idag. Min man står och diskar nu och lillen sitter på golvet och rotar bland grejerna vi köpte på ikea idag, men när dom är klara ska jag försöka övertala dom att vi ska gå en långpromenad i solnedgången  :)

Chips haha

Nu kom min lilla älskling springandes med en påse chips(oöppnad) och en gosse-kanin, ska leka lite med honom, ha det så bra bloggen, kommer nog att skriva nåt snart igen :)Nu ska vi leka :)

Sometimes I just need some space

Ligger här i sängen och funderar på vad jag ska ha en blogg till. Tror att det blir ett skönt sätt att avreagera sig, skriva av sig lite, när tankarna blir för destruktiva, det är alltså planen med denna blogg, att den ska ge mig lite space.

Ligger i sängen? Varför i helvete ligger idioten i sängen vid 17-tiden en sån här fin dag?
Jo, fettot ligger här för att hon har tagit tre attarax, och inte för ångest för en gångs skull utan för nässelfeber(!), fick en allergisk reaktion på hakan här om dagen, fråga mig inte varför för det vet jag inte, blir så ibland, men nu är iaf min haka illröd och jag tröttnade på det så min man sa åt mig att knarka lite attarax och somna, så det gjorde jag!

Jag somnar alltid när jag tar attarax, blir helt utslagen, det har tom hänt att jag har tagit två sånna tabletter och sen sovit i ett dygn, i sträck! Det är ju inte så praktiskt när han har en ett-och-ett-halvt-åring som Aldrig sitter still, vilket resulterar i att jag i princip aldrig tar mina tabletter och går omkring med ångest jämnt eller helt enkelt väljer att äta mindre än jag beghöver för att slippa ångesten.

Jag kallade mig själv för fetto lite högre upp, och jag vill bara förtydliga, jag känner mig som ett fetto, ser ut som ett fetto i spegeln, men mitt bmi ligger en bra bit under gränsen för anorexia och ingen normal människa skulle kalla mig fet, men sen är jag ju inte normal heller.Såhär ser jag och älsklingspojken ut när vi är ute och går, fast jag är nog en aning smalare och vi är båda blonda, och så ler vi och skrattar förstås! :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0