Anorexi - dålig hy?

Jag har läst lite överallt att man får dålig hy av anorexi, men det tror jag inte ett ögonblick på, visst, man blir torr, men jag har inte haft en ända finne på hela vintern! Nu däremot har det hänt nåt förfärligt; på bara nån vecka har jag fått en massa små vattenfyllda finnar.. En av mina bästa vänner hade sånna för några år sen och gick till nån hudspecialist som sa att det va "stresshy".. Jag undrar om det är det jag har fått..

Vad tror ni?

Nu ska vi åka in till stan och jag trottsar min konstiga hy genom att inte ha foundation idag, så STOCKHOLM SE UPP!
Ser ni en mager, ung, blond, mamma med konstiga små finnar, barnvagn, en söt pojkvän med nyrakat huvud och en liten galen blond pojke så är det familjen "UngAnaMama" som är ute och shoppar, kom fram och hälsa vetja! ;)

Ska nog köpa Basiron idag för jag står fan inte ut med det här, jag har ju vant mig vid perfekt hy!


Så här ser jag iaf inte ut! Men jag klagar för att jag är skadad i huvet och alltid måste se perfekt ut, så ni vet!
I kväll åker vi till skåne så jag bloggar nog inte igen för än på måndag! Puss på er!

Varit på landet, åkt ambulans mm

Herre gud vilken helg vi har haft!
Jag, min son och min mor åkte till vårt landställe i onsdags och kom hem för några timmar sen..
Vårt landställe är ett stort rött hus, mitt ute i skogen, som vi delar med en massa släktingar, varav nästan alla va där i helgen.

När vi kom fram i onsdags fick min son feber och feberkramp(!), så det blev pling-plång-taxi till plåsterhuset! Han har haft det förut, men den här gången va det en längre kramp så därför fick vi åka ambulans till Örebro Lassarett.

Jag va åter igen "superwoman" och reagerade perfekt när jag såg att han krampade! Fan vad bra jag är! När det gäller iaf..

Ni har antagligen inte sett nån feberkramp, men jag kan berätta att det är bland det värsta man kan beskåda, det sa t.o.m läkaren..
Ögonen rullar upp till höger och kroppen blir antingen stel, slapp eller rycker. Det ser ut som att bebisen/barnet ska dö, och jag överdriver inte!

Vi fick ligga kvar på sjukhuset över natten och jag hade inte ätit något sedan frukosten(pga allt som hänt) så jag kände mig tvungen att svulla i mig en pizza(en halv) med fetaost på och doppa den i fet vitlöksdressing.. Nej, jag spydde inte, det gör jag aldrig, men däremot hade jag förstoppning i tre dagar efteråt!! Min kropp klarar inte av vitt mjöl och fettig ost!

Väl tillbaka på landet så led jag av förstoppning, förkylning och självklart en hämsk ORO för min älskade son, som mådde så dåligt! :(

Det känns jätteskönt att vara hemma iaf och jag ser fram emot att vakna upp i min egen säng bredvid mina fina pojkar imorn(idag) bitti..

Jag kanske inte hinner skriva imorn för min man har två tentor och min lillkille är fortfarande lite sjuk så det blir inget dagis för honom..

Hoppas det går att läsa vad jag skrivit och att det inte är jättemycket felskrivingar, svammel mm

JAG ÄR SJUKT TRÖTT OCH KLOCKAN ÄR 01:45!

God natt!
ambulans

Lyssnar på Lady gaga.. regn, soppa, dagis mm

Borde hämta skruttis nu, men ush vilket väder vi har, då är det inte kul att ta 5minuterspromenaden till dagis! :(
Har precis ätit lunch, slängde ihop en god soppa på 10 minuter och den värmde gott! Min sjuka sida va väldigt ihärdig idag och sa åt mig att göra en massa andra saker innan lunchen så därför blev den lite sen..

men men det blir sen middag idag, så jag hinner med ett mellanmål om några timmar ändå..

Hur tänker dom på KTH när dom har tentor från 14-19?
En del har faktiskt barn och familj som väntar hemma!

Jag vet inte vad jag och knodden ska göra nu, skulle vilja åka till min mor, men hon har inte tid för hon pluggar också som en galning just nu.. 

Fan vad jag gnäller, det blir underbart ju, vi sätter nog på nån disneyfilm och myyyser, bara jag och lillskruttis! :)
disney classics


God morgon!

Har varit vaken sen klockan 7, gjort frukost till min man och son och städat, men min lilla älskling vill inte vakna :(
Han sover så sött och jag har inte hjärta att väcka honom!

Min man kom hem igår och jag berättade att jag gått ner i vikt igen, så det känns bra, nu vet han och han kan hjälpa mig lite. Fast jag kommer typ inte att träffa honom på flera veckor.. Han har en massa tentor och skit och jag och knodd ska ju antagligen till landet.. :(

Jag har varit så himla duktig när han har varit bortrest, diskat varenda liten grej så fort jag hunnit efter måltiderna, städat upp allt som min son stökat ner på en gång mm.
Känner mig stolt över att det va finare städat när han kom hem än när han åkte! :D

Det låter antagligen som en ganska lätt uppgift, men det är det inte, 1½-åringar stökar ner väldigt mycket och kladdar mat överallt när dom äter + att han vill vara sysselsatt hela tiden, så varje gång jag vill städa/diska/sminka mig/klä på mig så måste jag först hitta på VÄRSTA ROLIGA GREJEN som han kan göra under tiden ;)

Fan jag är hungrig och fryser, kan han inte vakna snart?
JA NU VAKNADE HAN HAHA!


Grattis mitt kära hemland!

Ne, jag är bara 1/4 norsk, men lite glad blir man ju ändå, ska ju träffa mina norska kusiner i skåne om nån vecka :)

En till normal-BMI-inspiration, Dita von teese ;)
Jag tänkte börja lägga upp sånna här bilder som inspiration, Thinspiration behöver jag inte(och inte nån annan heller), jag behöver bli frisk!


Ja, hon har väldigt smal midja, men det är korsettens förtjänst så jag ser henne som ett sunt ideal.

Tack Ben and Jerry, det blir en SVETTIG NATT pga er!

Sitt-ligger i sängen, tittar på melodifestivalen och njuter av den onyttigaste glassen som finns! HAHA shit vad frisk jag låter! :D

Idag har jag ätit ganska mycket, men har faktiskt inte ångest, jag vet att jag inte ska väga så här lite, så det är bara att smaska i sig!
Blir ni också jättevarma när ni äter mer kcal än ni gör av med?

Gud vad söt Jóhanna Guðrún Jónsdóttir(islands biddrag i eurovision song contest) va, en riktig normalkropps-inspiration!

Okej, så mycket kommer jag nog aldrig att gå upp, men det är nog bra för oss anorektiker att försöka lära sig att se mulliga tjejer som fina!
Island
Jóhanna Guðrún Jónsdóttir

FAIL, fast inte på PRO-ANA sättet

Pro-annor skriver ju alltid "fail" i sina bloggar när dom har ätit "för mycket" eller "hetsat"..

Jag tycker att det är så hämskt, dom kämpar för att få en sjukdom, är inte det sjukt?

Jag undrar om dom vet att dom inte kommer att kunna sluta banta när dom nått sin "målvikt" eller om dom tror att det bara är att börja äta igen? Jag hoppas att dom tror det, jag hoppas att dom är så naiva! Annars är det ännu mer sjukt enligt mig! Dom kommer att bli helt fuckade i hjärnan och tycka att dom är ännu fetare än vad dom va innan dom började svälta sig eller banta..

VILL dom att det ska sluta med inläggning och sondmatning? En del vill nog det, vill väl ha uppmärksamhet eller nåt..

Just nu är jag ett ända FAIL, jag har gått ner lite till, åt för lite igår(sex för små mål).. Jag funderar på om jag ska äta "Ben and Jerry's"-glass till mellanmål, men jag kommer nog inte våga..

Jag är själv hemma med min son hela helgen, min man är i helsingfors och festar och spelar matcher.. Får se om vi åker till min mamma idag, då kan jag ju inte undvika mat och det vore ju bra, för jag VET att jag borde äta mer!

JÄVLA FITTSJUKDOM! Jag kommer att skämmas ihjäl när vi åker till landet nästa vecka och träffar släkten, dom kommer se att jag gått ner igen och ställa en massa frågor och jag VILL INTE ha deras uppmärksamhet! Jag vill inte att dom ska veta att jag har anorexi!!
Och ännu värre veckan efter.. Då kommer min pappa<3 hem från paris och vi åker till skåne tillsammans för att fira min farmors 70årsdag.. ALLA kommer att fatta! ALLA kommer att göda mig och jag kommer att äta och gå upp 5 kg på en vecka.. VARFÖR UTSÄTTER JAG MIG FÖR DET HÄR?

Om jag vore en frisk person(som precis gått ner lite för mycket i vikt) så skulle jag ta mig i kragen och njuta av en halv ben and jerry-glass-låda, men det är jag inte.. JAG ÄR SÅ JÄVLA FAIL JUST NU!

haha(jag känner inte dom på bilden)

Sol och blålila naglar

Det känns bättre idag, kanske är det solen, kanske den goda frukosten? Fil med torkade frukter, kanel, äppe och vallmofrön, till det grönt te och citronvatten, fräscht och gott!

Igår va min naglar blå-lila hela dagen, är det bra eller? Funderar på om jag ska måla dom röda så inte folk blir oroliga..

Har inte vägt mig på tre dagar, jag vågar inte, vad den än står på blir jag ledsen! Om jag har gått ner ännu mer så blir jag frustrerad och får dåligt samvete, om jag har gått upp får jag panik, om jag står still så får jag också dåligt samvete, mitt BMI är ju långt ifrån hälsosamt. :(

Aldrig är man nöjd, nu ska jag åka till bästisen och sola lite med henne!
shsryherh

Bloggar från bibblan och beslutsångest

Har precis lunchat med min kära mor, hon påpekade att jag är dålig på att äta kolhydrater, att jag är väldigt mager mm.. Har mått så himla konstigt i flera dagar, haft beslutsångest inför allt..
Tex så kan jag inte välja kläder, inte bestämma mig för om jag ska ha fondation eller ej, inte välja skor, inte välja vad jag ska äta.. Detta har resulterat i att jag stått naken framför en hög med kläder och skakat av köld och inte ätit.
Idag hjälpte mamma mig genom att bestämma att jag skulle möta henne på fridhemsplan och äta lunch. Behövde den där pressen på mig för då satte jag bara på mig whatever och gick ut, men annars hade jag fortfarande stått där och skakat..
 Nån som känner igen sig?
Är det här symtom på anorexin eller är det nåt annat?

Min mamma verkade inte tro att jag va deprimerad iaf, för jag frågade henne.. Hon jobbar med sånt så hon borde veta..

Nu ska jag åka till dagis :)
dfju

Jag har tydligen samma psykiatriker som Joanna i "tonårsliv"

Tittade precis på "tonårsliv" på datan, hade inte sett det förut.. Har träffat Monica några gånger, vi är ju båda unga mammor och jag visste att hon va med i "tonårsliv", men visste inte att Joanna(anorektikern) gick hos Sylvia på SCÄ, precis som jag.. Stockholm är bra litet!

Jag har inte varit hos Sylvia på flera månader, vet inte hur jag ska göra med det där, vet inte om det hjälper att prata med henne.. Hon tjatar bara om att jag ska ta dit min mamma och berätta för henne om min anorexi, vad ska det vara bra för?

Eftersom min mamma inte vet att jag är sjuk så försöker hon inte övertala mig att äta, men jag äter ändå när jag är där, pga att jag är rädd att hon ska "komma på" mig, så har jag alltid gjort, har alltid ätit när andra tittar för att dom inte ska bli oroliga.. Jag tror egentligen att hon förstår att jag har för bra kontroll över mig själv, äter för nyttigt, men hon vet inte hur underviktig jag är, brukar klä mig i pösiga kläder när jag ska träffa henne..

Idag ska jag och min knodd  till BVC, det blir kul att se hur mycket han har växt :)
Ska hämta honom på dagis vid 13.. Nu SKA jag äta mellanmål, vare sig jag vill eller inte! Tackåhej!
Jag och min son


Bröt ihop..

Det blev kaos i mitt huvud när jag skulle laga lunch, allt gick fel, det hamnade en liten bit av min blomkål i min mans sojafärssås och då kunde han inte äta den för att han tycker att det är SÅ äckligt.. JA, jag blev arg, det va himla fånigt av honom, men jag orkade verkligen inte bråka, så det slutade med att jag grinade och kände mig värdelös! Efter det har jag inte ätit.. Jag orkar inte.. Är så rädd för ångesten, vill inte ha mer ångest idag..

Jag borde nog gå ut snart, har varken druckit eller rökt på flera månader, jag brukar må bättre när jag fått gå ut och "visa upp mig".. Ska prata med min man om det, han vet att det är så, att jag behöver komma bort ibland. Han har sina träningar och matcher och eftersom jag inte får gymma längre så kommer jag ju aldrig bort.. Det får väl bli nästa helg eller nåt.. Jag saknar min älskade vän som jobbar som modell i thailand just nu, vi går jämt ut när hon är här, det blir alltid helt galet och sjukt kul! Längtar verkligen tills hon kommer hem :(

drink

Nu ska vi titta på BONES!
bones

Akutbesök mm

Har precis kommit på att jag är allergisk mot fisk, jätteallergisk! Fick åka in till akuten här om dagen när jag hade stekt fiskpinnar åt mina pojkar, hade andnöd.. När jag kom dit tog dom min temp, den va 35.2 och när dom skulle kolla mitt blodtryck så hade jag för smala armar så sjuksköterskan fick ta om flera gånger.. Blodtrycket låg på 100/60..

FAN, jag MÅSTE släppa den här kontrollen! Alltså, jag svälter mig inte och jag har inte hoppat över ett ända mål på flera veckor, men ändå går jag inte upp, jag är för rädd för kolhydraterna och fettet, jag skäms så himla mycket, jag va ju på väg åt rätt håll.. Jag hade gått upp fyra kilo sen i november och nu har jag nästan gått ner dom igen.. Ja, jag känner mig ganska snygg nu, jag VILL inte gå ner mer, men ändå får jag ångest om jag äter mer än jag vet att min kropp förbränner. Jag hatar det här, jag lever mitt liv och tar hand om min familj, jag klarar av allt, jag svimmar inte, men ändå vet jag att jag inte ska väga så här lite, men egentligen, varför inte? Det är mitt största problem, att jag mår ganska bra just nu, fysiskt(bortsätt från att jag fryser), jag känner mig pigg och glad.. Behöver jag gå upp? Jag vet inte.

Satt på akuten i 4 timmar, lillen va hos min mamma. Det va lite långtråkigt, men det va full fart på sjukhuset.. Det kom bl.a. in en heroinist som va avsvimmad, efter nån timme så vaknade han och va helt galen, skrek som fan och va jättearg för att dom försökte avgifta honom eller nåt.. Både jag, min man, några av läkarna och några andra som satt och väntade fick världens skrattattacker för att han lät så roligt!
Min mamma tycker att jag borde bli läkare, jag tror att det är ett spännande jobb, men först måste jag gå klart gymnasiet, har ett år kvar, börjar i höst igen, går en yrkesutbildning, men tror inte att jag vill jobba inom det yrket rästen av livet.. Som min pappa jämt påpekar så skulle jag bli "understimulerad".. Vi får väll se, om några år kanske den här bloggen handlar om en frisk anorektiker som pluggar till läkare eller så ligger jag död under jorden(fan heller!).. Vem vet?

Det va kul att bli gudmor igår och det får mig att vilja bli frisk ännu mer! Nu ska jag laga lunch till mig och mina underbara pojkar!
akuten


Idag blir jag gudmor! :D

Idag blir jag gudmor till min bästis son, men får inte stå med i "boken"(vet inte vad det är riktigt, men förstod det som att prästen skriver ned alla gudmödrar och gudfäders namn där) för att jag inte är döpt! Är inte det lite gammeldags? Jag har aldrig haft så mycket tilltro till kyrkans verksamhet, men det här?
När vi lämnade in våra deklarationer här om veckan så stod det folk och delade ut lappar om utträde ur kyrkan, jag har tänkt på att göra det en jag va liten, men nu är det dags :)
Jag ska ha på mig jävulshorn och svans idag när jag står och håller i lillskrutten(som är VÄLDIGT TUNG).. Haha nej, jag ska ha en snygg, knälång klänning, lockat hår och skyhöga klackar ;)

Skriver mer när jag kommer hem, kanske ska ta och berätta den där historien också om jag hinner.

Kram på er!

Lunchmöte, with a twist!

Idag va jag på lunchmöte på SCÄ(Stockholm Center för Ätstörningar) som vanligt varje torsdag, åt samma goda(kcal-rika) sallad som jag ätit varje gång sen jag började där för ett halvår sen. Åt dock två bröd till(utan smör, har aldrig gillat det) och hade på en massa smaskig vitlöksdrässing. Jag har ju gått ner i vikt, så jag kände mig tvungen att svulla lite. JAG SKA GÅ UPP NU! Lite iaf, men inte mer än ett kilo, tack!

Det va en massa tjaffs på mötet idag och jag hade tänkt att skriva om det här, men jag vet inte om det är rätt, vi har ju "tystnadsplikt", men om jag inte nämner några namn så borde det ju gå bra, eller? Vad tycker ni?
Det handlar iaf om en ny ätstörd mamma i gruppen och en annan i gruppen som har bråkat och den nya är lite underlig.. JAG VILL SKRIVA OM DET, men får jag? Ni bestämmer!

En av mina underbara vänner i gruppen sa redan förra veckan att hon såg att jag gått ner och att jag "såg sjuk ut" igen.. Då sa jag att det va nog mina höga klackar(det va ju valborg och jag skulle ju direkt till firandet efter mötet).
Visst, då HADE jag gått ner ca 0.5 kg, men det va ju inget tänkte jag..

Idag sa hon iaf det igen, jag såg verkligen inte ut att må bra och man såg på min hy och i mitt ansikte att jag gått ner ännu mer.
 Jag berättade att jag äter ALLA mina (om än lite små)mål!
 FAN jag tycker att jag kämpar, jag tycker att jag utmanar mig själv, igår åt jag t ex en tallrik 3%ig youhurt med russin och ananas OCH tre st merci-chokladbitar EFTER 21:00, men det räcker tydligen inte, min kropp förbränner allting just nu! DET MÅSTE VARA TIPPVIKTEN! Vad tror ni?
ananasmerci
Just nu känner jag bara för att röka en cigg, men det har jag ju slutat med, så jag får väl laga middag istället..
mmm vad gott!


Viktnedgång.. och hjälp för alla andra!

Så här är det, det ÄR verkligen så här: Jag är så RÄDD för att gå upp, så jag går ner, jag VILL INTE gå ner, det bara blir så!
Nu har jag dessutom gått under den vikten som jag bestämt att jag MÅSTE ligga på, med ett kilo.. Jag tycker att jag har varit duktig, visst jag har ätit en massa frukt till mellanmål istället för mackor och jag har inte ätit pizza och pasta, men med min vikt ska jag inte behöva så mycket kcal.. Kanske är jag nere på min tipp-vikt? Den är ju olika för olika personer, men jag har aldrig riktigt kommit underfund med vad min tipp-vikt ligger på. Om jag har förståt det där med tipp-vikt rätt så är det att vid en viss vikt så måste kroppen få mer energi för att hålla sin vikt, den går på högvarv för att överleva och hålla värmen eftersom den inte har så mycket värmeisolerande fett, så då rasar man i vikt, även om man äter mer än vanligt, tror jag..
Är det nån som vet nåt om tipp-vikt?

Det värsta är att jag skäms så in i norden, jag vill inte vara anorektisk, jag vill vara smal! Jag vill inte att min man ska vara besviken på mig för att jag gått ner, han vet inte om det än, men snart står han där med vågen och ber mig hoppa upp.. Han kommer att bli rädd, arg och besviken, och det förtjänar han inte för han är underbar! Herre gud vad jag skäms!

Vad är det för sjuk värld vi lever i?
Dom sjukligt feta tror sig vara normala, dom normala tror sig vara mulliga och dom sjukligt smala tror sig vara feta.
NÄR SKA VI SE SANNINGEN?
Räkna ut ditt BMI här: http://www.markazits.com/diet/bmi.php

Här kommer mina egna tips för ett hälsosammare liv:

Om du har ett BMI mellan 18.5-25:
Börja inte banta, du kan kanske ta en extra promenad då och då om du känner dig svullen, men du kommer inte att må bättre av att rasa i vikt, du kommer inte att få bättre självförtroende och du kommer inte att få killen du vill ha bara för att du går ned i vikt. Sluta röka, det är inte faligt att gå upp nåt kilo och om du går över BMI 25 så gör du som jag skrivit nedan.

Har du däremot ett BMI mellan 25-30(om du inte är kroppsbyggare):
Börja äta nyttigare, sluta äta hela tiden, ät 5 gånger(inte färre!) om dagen och stoppa inte i dig saker som är dåliga för din kropp, hoppa aldrig över frukosten. Du behöver inte börja gymma eller sporta om du tycker att det är jobbigt, men ta en mysig promenad i vårsolen varje dag, städa/laga god nyttig mat istället för att sitta vid datorn och äta chips, du kommer att känna dig duktig och glad!


För er med ett BMI på över 30(om du inte är kroppsbyggare):
Dra ner på socker i alla former(pasta, ris, couscous, bullar, kakor mm).
Tänk inte att du ska belöna dig med en pizza, en pizza är ingen belöning för din kropp(din kropp mår inte bra av mättat fett och snabba kolhudrater), en pizza är en belöning för din övervikt, din övervikt blir glad av att du äter pizzan, men blir du det? Blir dina tilltäppta blodkärl det? Hur orkar du med vardagen, det dåliga samvetet? Orkar du bära dina barn?
Om du känner för att stoppa nåt som inte är bra för dig i munnen; Fråga dig själv vad du egentligen behöver, är det kanske sällskap? En kram? Har du ingen att krama? Ring nån, har du ingen att ringa, gå med på nån datingcite, ta ett varmt skönt bad. För det är inte den där påsen chips du behöver, det är nåt annat!
fetma

Övervikt: BMI 25-29,9
Fetma: BMI 30-35
Svår Fetma: BMI 35 och därutöver

Har man som jag ett BMI under 18.5 och går ner i vikt. Du har antaglien en ätstörning eller något fel på ämnesomsättningen, gå till en läkare och prata om vad du äter, hur du mår etc. Försök att äta nånting varje gång du känner hunger, det är då din kropp behöver som mest.

Hoppas jag kunde hjälpa nån! Kram


Fet av frukt? Testa din fett-ålder ;)

Jag har haft fullt upp hela helgen så har inte hunnit gå in på bloggen!
Liten uppdatering, jag ligger ungefär still i vikten nu, kanske ner nåt gram, iaf inte upp..
Har precis ätit tre qournfiléer med (underbar hemlagad) marinad och ett täcke av ost direkt från ugnen :D
Himla gott och även om jag känner mig som en valross nu efteråt så är jag faktiskt helt ångestfri :)
Jag tror att det beror på att det bara va fett och protein, jag får värst ångest när jag blandar fett och kolhydrater.. Ganska logiskt iofs eftersom det är det man blir fet av..

Fast jag läste en knäpp grej i metro idag!
ATT MAN BLIR FET AV FRUKT!
HAHA Shit vad fet jag är!

Ne, men jag kan faktiskt förstå att dom som inte är ätstörda(och äter när dom är hungriga/sugna) kan bli tjocka av frukt (tillsammans med en onyttig eller för kcal-rik kost).
 
Många verkar ju tro att deras hamburgermeny blir bättre om dom trycker i sig en frukt till efterrätt och känner sig väldigt duktiga för att dom inte tog en milkchake eller en doughnut, så då äter dom en extra portion mat till middagen eller en påse chips på kvällen eller what ever, DÅ BLIR MAN FET AV FRUKT, men inte om man äter en frukt istället för en bulle/macka till mellanmål och äter normala portioner vid alla andra mål, SÅ DET SÅ!

Läste en rolig artikel här
Här du testa vad du har för fettålder, bmi mm, ganska kul.
Min fettålder va 18(det minsta man kunde få i det testet) och jag är 20, så det är nog ingen fara med mig, åt det hållet iaf.. Ni kan ju skriva en komentar till mig om vad ni fick, vore kul att se! :)

Nu ska jag hämta min lille skatt på dagis :)

RSS 2.0