God morgon!

Oj! Såg nu att jag skrivit ett inlägg för några dagar sen och missat att publicera det, klantigt! Här kommer det iaf:

Så, vad har hänt de senaste dagarna?

I torsdags var jag på SCÄ och hade lunch-grupp, vi var bara tre stycken den här gången så det va ganska intimt och en av oss var väldigt ledsen över en sak, så jag satt kvar med henne en stund efteråt och pratade <3

Sen träffade jag en supergullig tjej och vi gick lite på stan, hon lyckades till och med få mig att köpa och äta naturgodis(som jag inte vågat på typ ett halvår) så det kändes bra! :D Vi provade jeans som va för små och det kändes däremot mindre bra, men vi kunde skratta åt det iaf!

Igår va vi hos en annan supergullig vän som bor i ett hus i åkersberga, hon fick en liten dotter för 1,5 månader sen, så det va lugn stämning med bara barnfamiljer och ingen alkohol, så det va jättemysigt och jag åt världens godaste chokladkaka(som tydligen finns i nästa nummer av MAMA)!

Min son dushar just nu, jag tror att han är MIN son, han har nämnligen duschat i 1 timme och en kvart nu! Det brukar jag också göra :)
Min man försköker få upp honom men han vill inte haha 
 

Hemgjord nyttig choklad och Svar på lite frågor/kommentarer

Idag har jag varit duktig, jag har inte rört mig så mycket och jag har ändå vågat äta, känner mig ganska nöjd med mig själv, men lite hungrig..
Kanske ska ta en liten bit av min hemmagjorda nyttiga choklad! :D
Nån som vill att jag berättar "receptet"?

Om ni har några fler FRÅGOR så är det bara att ställa dom!

Svar på några tidigare frågor/kommentarer

Svar till Zelda
Ja, det har du rätt i, men jag har svårt att vara arg på henne och svårt att klandra henne..

Om jag tänker på det tillräckligt mycket så känns allt ändå som mitt fel.. Även om jag vet att det inte är så..

Hon har sitt eget bagage och jag har ALDRIG äns nämnt för henne att jag haft ett ända litet problem, så hon känner nog inte mig över huvud taget, fast vi ofta träffas några gånger i veckan.. haha helt sjukt va? :/
Ta hand om dig med :)
Svara när du vill och har tid, no pressure!
Kram

Svar till DPYKM
Jag minns inte riktigt nu, men jag hade nog ätit 5-6 små mål på mellan 50-300 kcal och sen vågade jag väl inte äta ikapp det på kvällen när jag räknade ihop kcal-erna.. Det händer mig ganska ofta att det blir så, jag äter för lite på dagen för att jag ska kunna äta nåt på kvällen och sen får jag ändå inte i mig nåt på kvällen, förstår du?

Svar till Anonym som frågade:
är det svårt att vara ung mamma? är det svårt att hålla ihop som familj med ekonomi och sånt?

Ja, det är nog svårt för alla att vara förälder, det är slitit, kämpigt och ibland smärtsamt, men det är samtidigt Underbart, Roligt, Spännande, Mysigt, Värdefullt och fullkomligt VÄRT DET!

Jag tror personligen inte att det är ett dugg lättare att vara en 30årig mamma!

Vi tre har jättebra "sammanhållning" så vi har inga problem med att hålla ihop, just nu iaf.

Ekonomin tycker nog de flesta unga föräldrar är jobbig, men jag och min kille tycker att det är ganska kul att spara in på onödiga saker och blir nöjda och stolta när vi märker att vi klarat oss på under existansminimum ett tag! Gör en "Kul grej" av det om det känns kämpigt! ;)

Ska till lunchgruppen på SCÄ imorn så vet inte om jag hinner skriva igen innan midsommar så..
GLAD MIDSOMMAR TILL ALLA ER SOM KÄMPAR!


Hemma igen!

Förlåt att det blir så här, vi sitter lixom aldrig still när vi är lediga ;)

Varit i skärgårn över helgen, spelat kort, bastat, supit(!) och ätit(!) jättemycket haha!
Jag är inte en så van drickare(och ätare) som jag en gång var, men det gick bra ändå, hade dock ganska mycket ångest igår morse, men när jag vägde mig i morse så blev jag lugnad, jag hade inte gått upp 5 kg, trotts en massa öl, popcorn och jordnötsringar! :)
Juste, jag rökte en massa på fyllan också och jag har inte tagit en ända cigg sen dess! Duktiga mig!

Knodden har fått rubbad dygnsrytm när vi vart borta, men nu när vi är hemma igen så fixar det sig på nån dag :)

En sak undrar jag..
HUR KAN MAN VÄLJA ATT BO I DET HÄR LANDET??
Regn är så jävla äckligt.. Jaja inte klaga, det ska tydligen inte regna på midsommar iaf :)

Nu ska vi åka å handla, kram på er!
öl

Berätta/inte berätta?

Mina föräldrar vet inte att jag har anorexi, dom tror att jag är stressad(inte så konstigt att man är det som ung mamma till en 1,5åring) och därför inte har nån mat-ro..

Igår frågade jag min man om han tyckte att jag skulle berätta för mina föräldrar, fick till svar att "om du berättar för din mamma är det nog kört" (hon är inte som vanliga människor så hon skulle bli VÄLDIGT arg och bete sig irrationellt och antagligen säga upp kontakten med mig), "men om du vill berätta för nån så berätta för din pappa"..

Ja, jag funderar faktiskt på att ge pappsen den ena boken jag läser när jag läst ut den, med en liten lapp där det står nåt i stil med "Förlåt att jag inte vågat berätta, jag skäms så för min anorexi".. Vad tycker NI om det?

Min käre far var iaf här och fikade med oss idag, jag hade lagat rabarber-kompott och rostat hackade jordnötter med honung, till det hade vi vaniljglass, fick väldigt mycket beröm och om jag får säga det själv så va det himmelskt gott!
rabarber smaskigt
Har dock ätit för lite idag, varit igång hela dagen.. Har ätit 500 kcal mindre än jag borde ha gjort(för att stå still i vikt), men jag hoppas verkligen att jag inte gått ner imorn för då blir jag ledsen :(
Är så besviken på mig själv, varför gör jag så här?  :(

Juste, ett litet tips, jag har hittat karameller på lidl, smaskiga och sockerfria med 8 vitaminer i,  knarkat dom i två dagar nu!
smaskiga sockerfria tabletter med 8 vitaminer i!

BRA SKIT!

God morgon!

Snart kommer min man hem från sin sist tenta för den här terminen och vi ska iväg till vår favvo-restaurang och luncha, så då måste jag gå, men tänkte uppdatera lite ang. böckerna först!
"Sluta svälta" känns som att den är skriven för en 13åring som precis slutat äta, som inte vet nånting om anorexi, ämnesomsättningen etc. MEN jag kan ha fel, så jag kommer att göra alla uppgifterna trotts min känsla av att boken inte är för mig. Gjorde den första uppgiften igår, men läste sen i kapitlet efter  "Du har antagligen inte gjort uppgiften, det visar hur fast du är rigid och stelbent och fast i det anorektiska tänkandet." Jahapp! Då vet jag.. Men jag gjorde ju uppgiften?

Andra uppgiften är att skriva en lista på alla problem som svälten ger mig, jag skulle börja med att skriva ned en sak på listan och dagen efter skriva rästen. Igår skrev jag:

"Dåligt samvete - för att familjen är orolig för mig" och fyller nu på med "Ångest", resten får jag skriva ner ikväll för nu blev det dags att gå! Kram på er!

Boktips!

Igår va jag på två olika bibliotek och lånade sammanlagt 7 böcker!
Dessa böcker blev det:
"Sluta svälta"
"Ätstörningarnas hemliga språk - Att förstå och bota anorexi och bulimi"
"Duktig flicka"
"Normal och fin"
"Supermat"
"Anorexia - en ordlös själ"
och en liten bok med barnmatsrecept.

Jag har redan läst första kapitlet i "Sluta svälta" och har fått i uppgift att se mig i spegeln varje timme idag och tänka "Jag ser lite finare ut idag än igår".. Vet inte riktig vad jag ska tro om den boken, men jag tänker iaf läsa den och göra alla uppgifterna!

"Ätstörningarnas hemliga språk" lusläste jag till kl 3 inatt och är helt faschinerad av den! Jag känner mig så träffad, den går rakt in i hjärtat ska ni veta, jag tycker verkligen att ni andra ätstörda ska läsa den och även era enhöriga!

Ikväll ska jag vara ensam med knodden och min man ska se på fotboll, jag avskyr fotboll haha, faktiskt alla bollsporter!

Kram på er!


Ätstörnings och självhjälps -böcker, att svälja sin stolthet med ett flin!

Fungerar dom?
Jag har aldrig läst en självhjälpsbok och har som många med mig skrattat åt Mia Törnbloms fåniga "hurtbulle"-leende och sönderblekta hår på framsidan av "självkänsla nu!" och tänkt att sånt där får folk gärna hålla på med, men inte är det nåt för mig inte, jag är alldeles för kompliserad för sånt där! 

Nu har jag iaf bestämt mig för att låna en "självhjälpsbok" på bibblan imorn, för hjälp behöver jag! Haha
Nån som vill tipsa om en sån? ;)självkänsla

Ska också kolla om det finns nån anorexi-bok att låna, har kollat lite på nätet och hittat en del.
Bla. "När mörkret kom", "Jätten i spegeln", "Sluta svälta Handbok för dig som kämpar mot anorexi", Från självsvält till ett fullvärdigt liv: En ny KBT-metod i 6 steg"
Några tips?

Det ska bli intressant det här, hoppas att inte alla är utlånade, undrar lite över när jag ska ha tid att läsa dom bara, får väl sluta blogga eller nåt ;) haha 

Idag va jag på lunchmöte på SCÄ och jag måste bara säga att gud vilka underbara, snälla och förstående människor det finns! Tack! Längtar redan tills jag ska luncha med några av dom igen på måndag! :)

God natt/God morgon!

Ambivalens

Jag är så kluven.. JAG VILL BLI FRISK, men jag vet inte vad frisk är, jag har inget minne av att jag nånsin varit frisk.. Jag trivdes bättre med min kropp innan vi åkte till skåne(och jag gick upp 2 kg), men jag mådde nog inte bättre, jag va nog inte gladare.. eller va jag det?

Nu måste jag äta lite mellanmål :/ VILL INTE.. Vad ska jag äta? Sugen på fetaost och spenat.. kanske kalcium och järnbrist? Skulle inte tro det, äter fil och yoghurt hela tiden.. och en "mitt val vegetarian" om dagen..

Vad ska jag göra idag? Min man är och spelar golf(i regnet utan paraply haha) och lillen är på dagis.. Min mamma vill träffa mig och lillen, det får nog bli så, fan nu måste jag äta!

Jag är trött och gnällig idag.. haha


Hemma igen, två kilo tyngre :/

Har vart i skåne i 5 dagar, gått upp 2 kg.. Jag är så kluven just nu, vet inte vad jag ska känna/tycka om det..

Min pappa, farmor och faster sa att jag va så hämskt mager och jag började nästan tro dom och tryckte i mig choklad.. Nu är jag hemma igen och känner mig inte alls mager, i spegeln är jag mullig, jag hatar att vara mullig! Jag vill gå ner igen, men jag SKA INTE, jag gick en lååång promenad idag.. Varför är jag så svag? Varför vågar jag inte släppa kontrollen(i mer än 5 dagar)?

RSS 2.0